HTML

Szepi goes to Budapest

Az ember életében néha akad olyan időszak, amikor úgy érzi változtatni kell, és ilyenkor talán a legjobb mindent hátrahagyni és tisztalappal indulni egy új helyen. Velem is ez történt, döntöttem és elindultam, hogy előröl kezdjek mindent. Úgy gondoltam ehhez Budapest lesz a legmegfelelőbb hely! Akkor hát rajta, költözzünk és fedezzük fel fővárosunkat...

Ez itt a reklám helye

adriawebdesign

Teka feed test

Rovatok

Friss topikok

2011.07.05. 20:42 malyer

Round Three, fight!

És ismét elérkeztünk egy pesti út és egy állásinterjú előestéjéhez. Nem tagadom, nagy várakozásokkal tekintek a holnapi nap elé, hiszen ennél a cégnél ez már felvételi folyamat harmadik lépcsője lesz. Nagyjából az a sejtésem, hogy itt már nagy meglepetések nem fognak érni, valószínűleg pofavizit és pénzügyi alkudozás következik, majd ha sikerül megegyeznünk, megköttetik az üzlet.

Persze azért nem akarok előre inni a medve bőrére - soha nem iszom állati bőrökre, de bizakodásomat jól példázza, hogy a héten elkezdtem albérleti lehetőségek után nézelődni. Mondjuk tájékozódni amúgy sem árt, ha ebből a munkából esetleg mégsem lesz semmi, akkor is már lesz legalább egy kis fogalmam az ingatlanpiacról.

Első tapasztalataim lesújtóak! Ramaty állapotú, 30m2-es távfűtéses, 70 évek bútoraival teletűzdelt lepukkant garzonokkal indul a piac, potom 50e Ft/hó + rezsi áron. A rezsi ezeknél a lakásoknál 15-20e Ft ehhez jön még különböző paraméterek függvényében (lift, közösvíz, szemétdíj stb...) 5-10e forintnyi közösköltség. Tehát a havi kiköhögni való az cirka 70-80 ropi egy alap lakóhelyiség esetén. Ehhez jönnek egyéb, beköltözés idején támasztott költségek feltételek. Ilyenek lehetnek pl: min 1 éves bérlés (kössz bammeg, azt mi van ha próbaidő alatt elküldenek, vagy mondjuk kiderül a hogy kégli egy patkánytanya és aludni sem lehet mert alattad fúrják a 4-es metró végtelen alagútját), további átlagos elvárás a 2 havi kaució megfizetése. 3 hónap munkanélküliség után költözzünk be 100e Ft + 50e Ft + rezsi  költségen. És persze akkor még éljünk 1 hónapig még meg nem kapjuk az első fizut, meg közlekedjünk... Konklúzió: go-pest = 2-300e ft!
Persze ez jelenlegi állapotomban lehetetlen küldetés, tehát ha összejön a meló, kezdetnek marad a hálózsákos, bepofátlankodós módszer, haverokhoz, rokonokhoz. Ez mindkét fél számára kicsit kellemetlen helyzet, de ilyenkor minden jóindulatú segítségbe meg kell kapaszkodni! Egy jó öreg mondás szerint: "A segítség olyan, mint a szex, fogadd el akkor, és attól aki kínálja!" :)

Holnap tehát sok minden változhat, végre van egy kis ok, hogy ismét bizakodva tekintsünk a jövőbe! Tizenpár óra múlva már okosabbak leszünk. Holnap jelentkezem fejleményekkel addig is nyugodalmas joccakát mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest állásinterjú albérlet


A bejegyzés trackback címe:

https://go-pest.blog.hu/api/trackback/id/tr133042553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása