HTML

Szepi goes to Budapest

Az ember életében néha akad olyan időszak, amikor úgy érzi változtatni kell, és ilyenkor talán a legjobb mindent hátrahagyni és tisztalappal indulni egy új helyen. Velem is ez történt, döntöttem és elindultam, hogy előröl kezdjek mindent. Úgy gondoltam ehhez Budapest lesz a legmegfelelőbb hely! Akkor hát rajta, költözzünk és fedezzük fel fővárosunkat...

Ez itt a reklám helye

adriawebdesign

Teka feed test

Rovatok

Friss topikok

2011.06.20. 12:01 malyer

Uborkaszezon

Elég régen jelentkeztem már új bejegyzéssel, ennek legfőbb oka, hogy minden valószínűség szerint a munkaerőpiacon is beköszöntött az uborkaszezon.

Egyre kevesebb álláshirdetés jelenik meg, így megszűnt az eddigi pörgés. Jelenleg egy tesztmunkám van függőben, valamint 3 időpont egyeztetés. Lassan azért kezdek kicsit elcsüggedni, hogy mégsem lesz ez olyan könnyű menet mint amilyennek elsőre gondoltam. Már két hónapja hogy megszűnt a munkaviszonyom, és ezidáig nem sok sikerrel jártam az álláskeresésben. Tanultam viszont néhány dolgot, ami a jövőre nézve még hasznos lehet.

Rájöttem, hogy pest és a vidék közt még mindig hatalmas szakadék tátong, mind szakmai, mind emberi hozzáállás tekintetében. Barátaim az Alföldön, el vagyunk maradva mint az állat! Szóval aki a fővárost szeretné megcélozni, az nem árt ha indulás előtt még acélozza kicsit szaktudását...

Másik dolog: az őszinteség nem mindig célra vezető! Ha például tegyük fel Szegeden lakunk és onnan szeretnénk felkerülni, nem feltétlenül okos dolog az életrajzunkba ezt feltüntetni, és az interjún is ha megkérdezik honnan jöttünk, a legnagyobb magabiztossággal vágjuk rá hogy: "Természetesen Budapestről!" Miért is? Ezt az egyik cég remekül összefoglalta nekem válaszlevelében: "Tisztelt **************, köszönjük jelentkezését az általunk meghirdetett pozícióra. Tesztfeladatát, valamint személyes találkozónk benyomásait is értékeltük. Az Ön szakmai felkészültsége valamint emberi jelleme egyaránt megfelel cégünk elvárásainak, azonban most mégis egy másik jelölt mellett döntöttünk. Ennek indoklása, hogy a másik jelentkező helyi lakos, aki dolgozott már hasonló struktúrájú cégnél, így véleményünk szerint gyorsabban és könnyebben tud majd alkalmazkodni munkakörülményeinkhez, elvárásainkhoz. ..." - hát ennyi.

Harmadik fontos tapasztalatom, hogy érdemes átnézni az álláshirdető portálok régebbi ajánlatait, ilyenkor könnyen találhatunk olyan cégeket, akik visszatérő "versenyzők". Egy-két havi rendszerességgel újra és újra megjelenik hirdetésünk, ami több dologra is utalhat: valamiért nem találnak megfelelő embert(extrém elvárások, rossz munkakörülmények, alacsony fizetés, un-korrekt szerződés), esetleg a munkavállalók lépnek le pár hét után valamilyen okból, esetleg bizonyos projektekre sos-ben vesznek fel embert, majd ha a munka kifutott, - a még próbaidős - munkavállalót lapátra teszik. Érdemes az ilyen apróságokra odafigyelni!

Na megyek böngészek tovább hátha megtalálom az IGAZIT :)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest álláskeresés tapasztalatok uborkaszezon


A bejegyzés trackback címe:

https://go-pest.blog.hu/api/trackback/id/tr792999917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása